Визитка на ДГ ”Пролет” гр. Костинброд

ДГ ”Пролет” е открита през март 1982 г. като ЦДГ №4 „Тодор Спасов” с шест групи. От март 1992г. ЦДГ №4 „Тодор Спасов” се преобразува  в ЦДГ „Пролет”. През юли 2008г. в ЦДГ ”Пролет” се открива една яслена група и се създава ОДЗ”Пролет”. Във връзка с новия закон за предучилищно и училищно образование ОДЗ”Пролет” беше преименувано на Детска градина „Пролет”.

Днес детското заведение има седем групи, от които една яслена. Възпитанието и обучението на 215 деца е поверено на 13 педагога, 3 медицински сестри и 17 служители. Персоналът на детската градина се състои от квалифицирани, отговорни и иновативни хора, приели работата с деца като своя мисия.

Целта на колектива е да продължи да утвърждава името на детското заведение, като място, където децата се чувстват щастливи, сигурни и жизнерадостни. В своята педагогическа работа учителите се опират на творческия подход и прилагането на съвременни практики и идеи. Повишаването на квалификацията е една от задачите, чрез която колегите се стремят да внедряват всички новости, да експериментират, за да постигнат най-доброто за нашите възпитаници. По – голямата част от педагогическата колегия са с висше образование и почти всички имат   ПКС-та.

Детското заведение има множество участия на общинско, национално и международно ниво и получените награди са доказателство за творческите постижения на децата, и признание за екипа. Призовите  места в Международния фестивал „Шопски наниз”- гр. Костинброд са наше притежание от самото му създаване. „Парад на забавната детската песен” е другата изява, в която децата ни печелят първите места. Резултатите на нашите възпитаници ни дават основание да имаме добро самочувствие и в същото време са стимул за нови творчески търсения. Ние държим на взаимното уважение, на екипността и коректноста във взаимоотношенията, защото днес, утре и винаги в ДГ „Пролет” най –ценното, което носим като хора и личности е обичта. Ние обичаме нашата детска градина и сме се посветили на нашите деца, защото те са част от смисъла на нашия живот.

0 comments:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *